ONDERSTEUNING BIJ HET ZOEKEN NAAR WERK

Job Search

Weet je al wat je kunt en wat voor werk je wil doen? Dan is het tijd om de juiste baan te vinden – en te krijgen! Dat betekent netwerken, vacatures zoeken, solliciteren en gesprekken voeren. Jezelf krachtig profileren is in deze fase essentieel. Daarom hebben wij het Job Search programma ontwikkeld. Naast actieve ondersteuning bij het zoeken naar werk leer je in dit persoonlijke traject:

  • Hoe je jezelf het beste presenteert
  • Hoe je effectief jouw netwerk kan inzetten
  • Hoe je sollicitatiegesprekken goed voorbereid

 

Job Search is geschikt voor mensen die weten wat ze kunnen en wat voor werk ze willen doen, en nu doelgericht aan de slag willen om daadwerkelijk de juiste baan te bemachtigen.

Weet je nog niet zo goed wat je kan of welk werk bij jou past? Kijk dan eens bij Job Guide of Career Guide.

  1. We starten met een intakegesprek, waarna we de inhoud en lengte van het traject bepalen.

  2. Door middel van persoonlijke gesprekken, opdrachten en training ontwikkel je jouw persoonlijke marketingstrategie en presentatietechnieken. Ook leer je hoe je effectief gebruikmaakt van social media.

  3. Tegelijkertijd zetten wij het Jobsearch4U netwerk in om vacatures voor je te vinden. Passende vacature gevonden? Jobsearch4U begeleidt 1-op-1 gedurende het gehele sollicitatieproces.

De inhoud van het traject wordt altijd op jouw persoonlijke situatie afgestemd, en kan aangevuld worden met extra modules en begeleiding.

Job Search kan ook onderdeel zijn van een groter outplacement traject en bekostigd worden vanuit een transitievergoeding.

JOB SEARCH MODULES

Job Search bestaat uit verschillende modules met begeleiding van een arbeidsmarkspecialist. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit:

SOCIAL GUIDE

Wist je dat 7 van de 10 vacatures nooit op het internet worden gepubliceerd? Daarom is het essentieel om je netwerk effectief in te zetten. Daarnaast moet je je kunnen onderscheiden van andere sollicitanten.

Onder begeleiding van een arbeidsmarktspecialist ontwikkel je een personal branding strategie, leer je social media in te zetten en train je jouw persoonlijke netwerkvaardigheden.

JOB FOCUS

Met Job Focus begeleiden we je gedurende het gehele sollicitatieproces. We zoeken mee naar vacatures en zetten het uitgebreide Jobsearch4U netwerk in om je baankansen te vergroten.

Samen stellen we een persoonlijk actieplan op en helpen we je met het opstellen van doelgerichte cv's en motivatiebrieven. Daarnaast bereid je sollicitatiegesprekken 1-op-1 met een arbeidsmarkspecialist voor, zodat het duidelijk is dat jij de beste kandidaat bent.

Praktische hulpmiddelen

Jobsearch4U vind het belangrijk dat mensen zelfredzaam zijn in het zoeken naar werk. Daarom ontwikkel je tijdens het Job Search traject de volgende hulpmiddelen:

Job Search helpt jou door:

PERSOONLIJKE TRAINING

Gericht op zelfpresentatie en netwerkvaardigheden

ACTIEVE ONDERSTEUNING

Door ervaren arbeidsmarktspecialisten

GRONDIGE VOORBEREIDING

Begeleiding bij sollicitaties van begin tot eind

HULPMIDDELEN

Zodat je zelf de regie over jouw loopbaan kan nemen

Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken: